Wat ass de Miessprinzip: Zäit-of-Flight Method fir UOL Open Channel Flow Meter?

D'Sond ass op der Spëtzt vum Flume montéiert, an den Ultraschallpuls gëtt vun der Sonde op d'Uewerfläch vum iwwerwaachte Material iwwerdroen.Do gi se zréck reflektéiert a vum Profi kritt.De Host moosst d'Zäit t tëscht Pulstransmission an Empfang.De Host benotzt d'Zäit t (an d'Geschwindegkeet vum Toun c) fir d'Distanz d tëscht dem Sensorbunn an der iwwerwaachter Flëssegkeetsfläch ze berechnen: d = c •t/2.Wéi de Host d'Installatiounshéicht H aus der Parameterinstellung kennt, kann en den Niveau wéi follegt berechnen: h = H - d.

Well d'Geschwindegkeet vum Toun duerch d'Loft duerch Verännerungen an der Temperatur beaflosst gëtt, huet den OCM en Temperatursensor integréiert fir d'Genauegkeet ze verbesseren.
Fir bestëmmte Flächen gëtt et eng fix funktionell Relatioun tëscht dem momentanen Flow a Flëssegkeetsniveau.D'Formel ass Q = h (x).Q heescht momentaner Flux, h heescht Flëssegket Niveau an flumes.Also de Host kann de Flowrate berechent obwuel bestëmmte Flumes an den Niveauwäert.
Et ass ganz wichteg den Aarbechtsprinzip fir weider Installatioun an Operatioun ze verstoen.

Post Zäit: Apr-29-2022